Rödvinssås
1 liten morot
½ gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk socker
3 dl rödvin
5 dl vatten + 1 köttbuljongstärning
Maizenaredning för mörka såser
Salt & mald vitpeppar
1. Skala och finhacka lök och morot.
2. Fräs lökenoch moroten i matfettet.
3. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält.
4. Häll på rödvin och vatten. Ha i buljongtärningen. Låt koka utan lock tills ca hälften av vätskan återstår.
5. Sila över i en ren kastrull och låt koka upp.
6. Vispa i maizenaredning och låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar.
Jag hade i maizena efter mitt eget tycke. Så ha i lite i taget=)
½ gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk socker
3 dl rödvin
5 dl vatten + 1 köttbuljongstärning
Maizenaredning för mörka såser
Salt & mald vitpeppar
1. Skala och finhacka lök och morot.
2. Fräs lökenoch moroten i matfettet.
3. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält.
4. Häll på rödvin och vatten. Ha i buljongtärningen. Låt koka utan lock tills ca hälften av vätskan återstår.
5. Sila över i en ren kastrull och låt koka upp.
6. Vispa i maizenaredning och låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar.
Jag hade i maizena efter mitt eget tycke. Så ha i lite i taget=)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar