söndag 3 juni 2012

Rödvinssås

Rödvinssås 

1 liten morot
½ gul lök
1 msk smör eller margarin
1 msk socker
3 dl rödvin
5 dl vatten + 1 köttbuljongstärning
Maizenaredning för mörka såser
Salt & mald vitpeppar




1. Skala och finhacka lök och morot. 


2. Fräs lökenoch moroten i matfettet. 


3. Tillsätt sockret och låt fräsa med tills det smält. 


4. Häll på rödvin och vatten. Ha i buljongtärningen. Låt koka utan lock tills ca hälften av vätskan återstår.


5. Sila över i en ren kastrull och låt koka upp. 


6. Vispa i maizenaredning och låt koka en stund. Smaka av med salt och peppar. 




Jag hade i maizena efter mitt eget tycke. Så ha i lite i taget=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar