Kinagryta
Man kan välja vad man själv vill ha i grytan. Men jag har
skrivit det jag oftast har i.
Och jag brukar skära allt innan jag börjar tillagningen.
Och du bör använda en wokpanna.
Pak Choi kanske inte finns i alla affärer så det är inget
måste. Om man bara vill använda bladen får man gärna använda fler än två. Men
det går att använda hela, bara ha i bitarna från stjälken tidigare.
Ca 500g Lövbiff
1 ganska stor morot
1 mellanstor purjolök
1 förpackning salladslök
1 solo vitlök
2 Pak Choi gärna fler om man bara vill använda bladen.
10-tal Färska champinjoner eller antal efter smak
1 Röd paprika
1 Burk Mini Majs
1 Burk skivad bambuskott
1 Burk Strimlad Bambuskott
1 Köttbuljongtärning
Kina soja
Mr´s
Cheng´s Wok Sauce Grön etiketter (finns oftast i asiathyllan)
Salt och
Peppar
Potatismjöl
och vatten
- Skär grönsakerna i rätt så stora bitar. Moroten kan man antingen strimla tunt eller skiva tunt med en osthyvel/potatisskalaren. Lövbiffen klipper jag i rätt stora bitar också. Champinjonerna kan man dela några gånger om man tycker dom är stora. Skiva purjolöken och salladslöken. Vitlöken kan pressas eller hackas fint. Mini majsen delade jag i tre delar.
- Bryn lövbiffen lite i taget, och lägg åt sidan så länge. Släng i moroten, all lök och paprikan. Antingen tar du vätskan som finns i mini majsen och bambuskotten eller så tar du vatten som motsvarar den mängden. Och låter det koka en stund (kan vara bra att ha i stjälken från Pak Choien här). När det kokat en stund har du i buljongtärningen och rör om tills den är smält. Ha sedan i champinjonerna, bambuskotten och minimajsen. Rör ner och ha i lite mer vätska.
- Ha på soja efter smak (går åt ganska mycket tills du får den färg du är nöjd med) och ha i ungefär en tredjedel av woksåsen även lövbiffen har du i. Rör om och ha i salt och peppar. Gör redning av potatismjöl och vatten. Ös grönsakerna lite åt sidan och använd visp och vispa ner redningen. Så vätskan tjocknar och blir som du vill ha den.
Servera
med ris eller nudlar

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar